Artykuły

Pikantne domowe nachosy

Macie ochotę na domowe nachosy i to w wersji bardzo szybkiej? Okazuje się, że można je przygotować bardzo szybko i prosto. Wystarczy tortilla i ulubione przyprawy. Ja robiłam z podwójnej porcji :)

Składniki:

Wykonanie:

Tortille kroimy na 8 trójkątów, każdy z nich na 4 kolejne trójkąty. Oliwę mieszamy z przyprawami. Blachę do pieczenia wykładamy pergaminem, za pomocą pędzelka lekko smarujemy trójkąciki oliwą z obu stron. Układamy na blasze, pieczemy przez około 7-10 minut w temp. 180 stopni (z termoobiegiem), aż ładnie się zrumienią. Trzeba pilnować, bo każdy piekarnik jest inny.  Podajemy z sosem pomidorowym. Smacznego:)

Źródło

Kategoria: Przekąski
Opublikowano: środa, 09 kwiecień 2014 20:12
Magdalena
Odsłony: 4241