Artykuły

Koreczki z tortilli z szynką i szpinakiem

Jeśli planujecie dziś ostatkową imprezę proponuję szybkie przekąski z tortilli z szynką, szpinakiem i bazyliowym pesto. Przygotowuje się je bardzo szybko, a nadzienie oczywiście można dowolnie modyfikować:)

Składniki:

(na ok. 15-17 sztuk)

Wykonanie:

Szpinak myjemy i osuszamy. Tortille smarujemy pesto bazyliowym, nakładamy po garści szpinaku, na to kładziemy po kilka plasterków szynki, nakładamy plasterki papryki i polewamy majonezem. Można ewentualnie posypać pieprzem i solą lub dodać ulubione przyprawy. Zawijamy tortille jak naleśnika, wbijamy wykałaczki co 1cm i kroimy w plasterki. Układamy nasze koreczki na talerzu i podajemy. Smacznego:)

Źródło: Eksperyment własny:)

Kategoria: Przekąski
Opublikowano: wtorek, 04 marzec 2014 19:47
Magdalena
Odsłony: 3130