Artykuły

Jajka nadziewane farszem musztardowym

Kolejny farsz do jajek wielkanocnych, który wypróbowałam to farsz musztardowo-czosnkowy. Ciekawy i wyrazisty smak i bardzo szybki do przygotowania. Warto wypróbować.

Składniki:

Wykonanie:

Jajka gotujemy na twardo, obieramy i studzimy. Następnie kroimy na połówki. Wyjmujemy żółtka, a w białkach wycinamy dekoracyjne brzegi. Wyjęte żółtka ucieramy ze śmietaną i musztardą i posiekanym czosnkiem. Dodajemy szczyptę kurkumy rozpuszczonej w łyżeczce wrzącej wody. Przyprawiamy solą i pieprzem. Za pomocą szprycy napełniamy farszem połówki białek. Smacznego:)

Źródło inspiracji: Tygodnik „Tina”

Kategoria: Przekąski
Opublikowano: sobota, 30 marzec 2013 10:47
Magdalena
Odsłony: 2568