Artykuły

Kolorowa galaretka z warzywami

Kolorowe galaretki z jajkiem i warzywami. Wiosna na talerzu, bo za oknem jakoś nie chce się pojawić. Oczywiście można dodać inne składniki, np. marchewkę, czy mięsko. U mnie wersja jarska.

Składniki:

(na 4 porcje)

Wykonanie:

Jajka gotujemy na twardo, obieramy i odkładamy do wystudzenia. Żelatynę zalewamy odrobina wrzątku i mieszamy. Bulion zagotowujemy, rozpuszczamy w nim żelatynę. Studzimy. Galaretkę przyprawiamy solą, pieprzem i octem. Jajka przecinamy na połówki, a paprykę w kostkę. Jajka, paprykę i pozostałe składniki wkładamy do 4 miseczek. Zalewamy galaretką. Wstawiamy do lodówki. Podajemy z odrobiną octu. Smacznego:)

Źródło: Tygodnik „Tina”.

Kategoria: Przekąski
Opublikowano: niedziela, 24 marzec 2013 21:46
Magdalena
Odsłony: 9322