Artykuły

Tartaletki serowe

Kolejny eksperyment z ciastem francuskim, zmieniłam jednak nieco składniki na te, którymi dysponowałam:) I podaję składniki na moje tartaletki:) Bardzo dobra przekąska.

Składniki

Wykonanie:

Ciasto kroimy na kwadraty i wkładamy do foremek na muffiny, uprzednio posmarowanych olejem.

Następnie wkładamy kawałeczki różnych serów, ćwiartki pomidorków i pomidorów suszonych (dawałam zamiennie do tartaletek) i dorzucamy odrobinę cukini startej na tarce. Posypujemy solą i pieprzem, a na wierzch serem żółtym i słonecznikiem.

Przed i po upieczeniu jeszcze w foremce:)

                

Zapiekamy w temp. 180 °C w termoobiegu, aż ciasto i ser z wierzchu się zarumienią. Żeby nie mieć problemów z wyciąganiem z foremki należy troszkę odczekać, nie wyciągamy gorących. Smacznego:)

Źródło inspiracji

Kategoria: Przekąski
Opublikowano: piątek, 09 marzec 2012 20:33
Magdalena
Odsłony: 3109