Artykuły

Paluszki z oscypkiem i chilli

Bardzo szybka i pikantna przekąska. Idealne na spotkanie towarzyskie czy popołudniową przekąską. Bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu, więc się nie natrudzicie:)

Składniki:

Wykonanie:

W misce łączymy mąki (jak nie macie razowej, to sama pszenna też da radę), sól, dodajemy masło i wyrabiamy jak na kruszonkę. Dodajemy chilli i starty na małych oczkach ser. Jajko mieszamy z mlekiem, odkładamy łyżeczkę, a resztę wlewamy do mąki. Wyrabiamy około 2 minuty. Blat wysypujemy ostrą papryką, ciasto wałkujemy na kwadrat o szerokości 20 cm, smarujemy pozostałym jajkiem, posypujemy chilli i kroimy w paski o szerokości 1 cm. Układamy na blasze i pieczemy 15 minut w temp. 200 stopni. Prawda, że szybko? Można podać z ulubionym sosem/dipem, my zjedliśmy same:)

Źródło

Kategoria: Przekąski
Opublikowano: czwartek, 02 luty 2012 22:53
Magdalena
Odsłony: 2555