Artykuły

Jajka po tatarsku

Kolejna propozycja na wielkanocne jajka. Jajka z sosem tatarskim, chyba każdy go zna. Jest wyrazisty i bardzo dobry, ja lubię takie smaki marynowane pieczarki i ogórek kiszony, mniam :) Oczywiście odrobinę zmodyfikowałam pod siebie ;) Proste i szybkie i oczywiscie smaczne :)

Składniki:

Wykonanie:

Ugotowane jajka kroimy wzdłuż na pół i układamy na półmisku rozcięciem do góry. Delikatnie solimy.  W misce mieszamy pokrojone w małą kosteczkę: cebulę, pieczarki, ogórka z majonezem i zmielonym pieprzem, delikatnie solimy. Ja pominęłam cebulę, ale doprawiłam sobie jeszcze lekko ostrą musztardą :) Farsz wykładamy na jajka. Posypujemy zieleniną. Smacznego :)

Źródło

Kategoria: Przekąski
Opublikowano: piątek, 26 marzec 2021 10:58
Magdalena
Odsłony: 1295