Proste do przygotowania jajka nadziewane, idealne na wielkanocny stół. Nie ma Wielkanocy bez jajek na stole :) W zależności od szynki jaką wykorzystacie oraz majonezu (to ma znaczenie) będzie w dużej mierze zależał smak jajek :) Polecam.

Składniki:
Wykonanie:
Jajka gotujemy na twardo, studzimy w zimnej wodzie, obieramy ze skorupek. Każde kroimy wzdłuż na połowy. Delikatnie wyjmujemy żółtka i rozcieramy je widelcem. Szynkę kroimy w kosteczkę. Paprykę myjemy, oczyszczamy z gniazda nasiennego i kroimy w kosteczkę. Łączymy wszystkie w/w składniki z kukurydzą, majonezem i musztardą, doprawiamy solą, pieprzem i papryką. Przygotowaną masą napełniamy połówki białek. Układamy na talerzu, posypujemy koperkiem. Ja zamiast koperku wykorzystałam rzeżuchę. Smacznego :)


Źródło: „Polska Wielkanoc, żurki, jajka, szynki” Wydawnictwo Oleksiejuk