Artykuły

Jajka z łososiem

Nie ma Wielkanocy bez nadziewanych jajek :) Proponuję ekspresowe, proste i smaczne jajka. Kremowe nadzienie z serka i żółtek, w towarzystwie aromatycznego łososia. Robi się je naprawdę szybko. Juz teraz testuję i zastanawiam sie, któe zrobic na Święta :)

Składniki:

Wykonanie:

Jajka obieramy, kroimy wzdłuż na połówki, wyjmujemy ostrożnie łyzeczką żółtka. Ucieramy je widelcem, mieszamy z majonezem i serkiem, doprawiamy pieprzem. Łososia dzielimy na mniejsze kawałki. Białka wypełniamy farszem i plasterkami łososia. Układamy ba półmisku i dekorujemy listkami natki pietruszki. Smacznego :)

Źródło: „Polska Wielkanoc”, Wydawnictwo Olesiejuk

Kategoria: Przekąski
Opublikowano: czwartek, 15 marzec 2018 19:44
Magdalena
Odsłony: 2352