Artykuły

Pieczona ciecierzyca

Szybka i smaczna przekąska, najważniejsze to odpowiednia ilość przypraw :) Jeśli lubicie chrupać orzeszki czy inne tego typu przegryzki to z pewnością przypadnie Wam do gustu również ta propozycja :) Nie napracujecie się przy niej na pewno :)

Składniki:

Wykonanie:

Ciecierzycę odsączamy na sitku, przekładamy do miski. Wlewamy olej, wsypujemy przyprawy i wszystko dokładnie mieszamy. Całość przekładamy na blachę, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy do chrupkości przez około 30 minut. Pamiętajcie, aby co jakiś czas zaglądać i mieszać ciecierzycę, żeby się nie przypaliła i równomiernie prażyła :) Smacznego :)

Źródło

Kategoria: Przekąski
Opublikowano: niedziela, 31 grudzień 2017 15:16
Magdalena
Odsłony: 2176