Artykuły

Jajka faszerowane szynką

Jak co roku rozmyślam, jaki tym razem przygotować farsz do jajek;) Tym razem wypróbowałam jajka z szynką.  Oczywiście cały smak zależy od wybranej szynki, polecam dobrze uwędzoną :) Jajka są bardzo smaczne i aromatyczne, z pewnością będą się ładnie prezentować na wielkanocnym stole :)

Składniki:

Wykonanie:

Jajka przecinamy na połówki, wyciągamy żółtka i ucieramy z majonezem, pokrojoną w drobniutka kostkę szynką oraz  pieprzem.  Nie trzeba dodawać już soli, szynka jest wystarczająco słona. Ja zmiksowałam cały farsz na gładki krem blenderem i przy pomocy szprycy nakładałam do połówek jajek. Udekorowałam drobno pokrojona szynką i kiełkami brokułów :) Smacznego :)

Źródło

Kategoria: Przekąski
Opublikowano: niedziela, 20 marzec 2016 22:36
Magdalena
Odsłony: 2738