Nadziewane jajka zawsze będą dobrą przekąską na wszelkiego rodzaju imprezy i spotkania towarzyskie. Jeśli zastanawiacie się, co przygotować na zbliżającego się Sylwestra może skusicie się na poniższy przepis. W oryginalnym przepisie było awokado, ja dodałam zielony groszek :)

Składniki:
Wykonanie:
Jajka na twardo obieramy i kroimy na pół. Wyjmujemy żółtka. Groszek wrzucamy do wrzątku, na kilka minut, by się szybko rozmroził, ale pozostał zielony:)
Listki szpinaku płuczemy, lekko siekamy. Jeśli używamy mrożonego, rozmrażamy na patelni i odsączamy z nadmiaru wody. Żółtka miksujemy ze śmietaną, groszkiem, szpinakiem i posiekanym czosnkiem. Doprawiamy do smaku sokiem z cytryny, białym pieprzem i solą. Masą nadziewamy połówki białek. Dekorujemy listkami szpinaku - u mnie koperek. Smacznego :)
