Artykuły

Jajka faszerowane wędzonym łososiem

Pyszne nadziewane jajka z wędzonym łososiem. Kremowe nadzienie łososiowe świetnie się tu komponuje z jajkami. Ładnie się prezentują i świetnie smakują :) Sprawdzą się na rodzinnych przyjęciach czy spotkaniach towarzyskich.

Składniki:

Do dekoracji:

Wykonanie:
Gotujemy jajka na średnim ogniu. Po wyjęciu z wrzątku pozostawiamy na 15 minut, żeby ostygły. Potem zanurzamy jajka w zimnej wodze lub wodzie z lodem tak, żeby w pełni je ostudzić. Po obraniu jajek ze skorupki, ostrożnie przecinamy każde z nich na pół. Delikatnie wyjmujemy żółtka do miseczki.
Do miseczki, w której mamy żółtka dodajemy łososia i pozostałe składniki. Przy pomocy widelca dokładnie mieszamy tak, aby powstałą jednolita masa. Ja wszystko zblendowałam na gładki krem.  Następnie za pomocą łyżeczki lub rękawa cukierniczego wypełniamy białka masą. Dekorujemy koperkiem i posypujemy słodką papryką.  Danie możesz przechowywać w lodówce przez dwa dni pod szczelnym przykryciem. Smacznego:)

Źródło

Kategoria: Przekąski
Opublikowano: piątek, 16 październik 2015 09:42
Magdalena
Odsłony: 2824