Artykuły

Latte z ajerkoniakiem i kawową bitą śmietaną

Mój domowy ajerkoniak wykorzystuję między innymi jako dodatek do kawy. Kawa z likierem jest dużo lepsza :) Propozycja na chłodne czy mroźne dni, gorąca i aromatyczna kawa :)

Składniki:

(na 1 porcję)

Wykonanie:

Zaczynamy od ubicia śmietany razem z cukrem pudrem. Kiedy będzie już prawie gotowa dodajemy kawę rozpuszczalną i ubijamy, aż śmietana będzie sztywna. Odstawiamy do lodówki.

Mleko podgrzewamy w garnuszku razem z ajerkoniakiem i spieniamy. Do szklanki wlewamy zaparzoną kawę, potem mleko, a na wierzchu kładziemy kleks lub dwa bitej śmietany.Przed wypiciem delikatnie mieszamy. Smacznego :)

Źródło

Kategoria: Napoje, Koktajle, Kawy, Herbaty
Opublikowano: środa, 10 grudzień 2014 18:04
Magdalena
Odsłony: 3191