Artykuły

Migdałowa kawa z kardamonem

Przepyszna kawa z kardamonem o migdałowym aromacie:) Rewelacja, można podawać z bitą śmietaną lub bez:)

Składniki:

Wykonanie:

Zaparzamy kawę w zaparzaczu / kawiarce, ale to równie dobrze może być kawa z ekspresu. Do kawiarki dodajemy kardamon, aromat migdałowy (jeśli daję amaretto dodaję na końcu) oraz kawę sypaną i zalewamy gorącą wodą. Zostawiamy pod przykryciem na jakieś 3-5 minut, aż kawa się zaparzy.

W między czasie podgrzewamy mleko tak, by było mocno ciepłe. Mleko przelewamy do filiżanek. Jeśli słodzimy to dosładzamy do smaku. Następnie dolewamy zaparzoną kawę. I gotowe. Można podawać samą lub z bitą śmietaną:) Smacznego:)

Źródło

Kategoria: Napoje, Koktajle, Kawy, Herbaty
Opublikowano: niedziela, 01 styczeń 2012 18:30
Magdalena
Odsłony: 2901