Artykuły

Kawa zbożowa czekoladowo-imbirowa

Zapewne większość z nas pamięta z dzieciństwa kawę zbożową, którą piliśmy na śniadanie czy podwieczorek :) Ostatnio znów do niej powróciłam :) Poza tradycyjną formą podania postanowiłam wypróbować ją w innych wariacjach :) Ta wersja jest pyszna, mocno czekoladowa z domieszką imbiru, w sam raz na pogodę z oknem ;)

Składniki:

Wykonanie:

W garnuszku podgrzewamy wodę, dodajemy Inkę, czekoladę i szczyptę imbiru. Mieszamy całość i podgrzewamy do rozpuszczenia się czekolady. Całość przelewamy do kubka, ozdabiamy wiórkami czekolady i zalewamy mlekiem. Ja nieco zmodyfikowałam wykonanie:) W garnuszku podgrzałam wszystkie składniki wraz z mlekiem, następnie spieniłam napój przy użyciu mieszadełka. Otrzymałam puszysty napój z gęstą pianką. Naprawdę wyszło pysznie :)

Źródło

Kategoria: Napoje, Koktajle, Kawy, Herbaty
Opublikowano: poniedziałek, 06 luty 2017 21:50
Magdalena
Odsłony: 2774