Artykuły

Sałatka z paluszkami krabowymi i kapustą pekińską

Lekka, a jednocześnie treściwa sałatka, w sam raz na letni posiłek :) Paluszki krabowe jako dodatek do sałatek nie jest dla mnie nowością, ale nie łączyłam ich wcześniej z kapustą pekińską, więc trzeba było spróbować. Na przepis dosyć dawno temu natrafiłam w necie, ale teraz nie udało mi się go odnaleźć.

Składniki:

Wykonanie:

Jabłka obieramy, kroimy w cienkie słupki, skrapiamy sokiem z cytryny. Kapustę myjemy i drobno szatkujemy. Kukurydzę osączamy z zalewy. Paluszki krabowe rozmrażamy (jeśli mrożone) i drobno kroimy. Dodajemy majonez, wszystko dokładnie mieszamy. Przed podaniem sałatkę schładzamy w lodówce. Smacznego :)

Źródło: Internet

Kategoria: Sałatki
Opublikowano: poniedziałek, 07 lipiec 2014 19:22
Magdalena
Odsłony: 3675