Pyszna warstwowa sałatka z tuńczykiem, propozycja na spotkanie rodzinne czy towarzyskie. Ja robiłam w salaterce o średnicy 20cm, więc moje warstwy są mało widoczne, proponuję w mniejszej salaterce albo zwiększyć proporcje. Warta wypróbowania.
Składniki:
Wykonanie:
Majonez łączymy z jogurtem i musztardą. Doprawiamy solą i pieprzem. Białka jajek oddzielamy od żółtek. Białka ścieramy na tarce o grubych oczkach, a żółtka oddzielnie ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Groszek, tuńczyk i kukurydzę odsączamy z zalewy. Koperek siekamy. W przezroczystej misce układamy kolejno: białka jajek, groszek, tuńczyk, koperek, kukurydza, ser żółty, sos majonezowy, żółtka i natka pietruszki. Podajemy jako przystawkę. Smacznego:)


