Artykuły

Sałatka ze szpinakiem, jajkiem i fetą

Bardzo prosta a zarazem bardzo smaczna sałatka. Jako lekka kolacja czy dodatek do obiadu na pewno się sprawdzi:)

Składniki:

Wykonanie:

Świeże liście szpinaku płuczemy i osuszamy. Do salaterki ze szpinakiem dodajemy ugotowane jajka (pokrojone w “ósemki” – ja pokroiłam w kostkę), ser feta lub mozarella oraz pomidory również pokrojone w kostkę. Przygotowujemy sos – w miseczce mieszamy łyżkę lub 2 oliwy z oliwek, łyżkę musztardy, trochę soku z cytryny, wody, czosnek przeciśnięty przez praskę, przyprawy: zioła do sałatek, prowansalskie lub bazylię. Polewamy naszą sałatkę sosem. Po wymieszaniu może nie wygląda tak bardzo efektownie, ale chciałam, żeby się wszystko przegryzło razem:) Efekt rewelacyjny:) Smacznego:)

Źródło

Kategoria: Sałatki
Opublikowano: poniedziałek, 05 listopad 2012 22:02
Magdalena
Odsłony: 4015