Artykuły

Sałatka z pieczarkami i fasolką Mung

Bardzo prosta, szybka i smaczna sałatka. Idealna na imprezy czy różnego rodzaju uroczystości. Ja robiłam na mini spotkanko towarzyskie i już wiem, że obok mojej sprawdzonej z paluszkami krabowymi, wpisuję ją na stałe do „imprezowego menu”:) Tylko kilka składników, a taki efekt smakowy:) Na przepis kiedyś trafiłam w Internecie i zanotowałam, ale teraz nie udało mi się go odnaleźć, więc źródła dokładnego nie podam.

Składniki:

Wykonanie:

Jajka gotujemy na twardo. W międzyczasie kroimy pieczarki w paseczki. Kiełki i kukurydzę odsączamy. Ugotowane i ostudzone jajka kroimy w kosteczkę. Pieczarki, kiełki, kukurydzę i jajka mieszamy z majonezem i śmietaną. Ja doprawiłam ją jeszcze pieprzem i solą do smaku. Sałatkę można jeść od razu po przygotowaniu, jednak lepiej smakuje po ok. 2 godzinach pobytu w lodówce. Ja robiłam na spotkanie ze znajomymi, więc zrobiłam wcześniej i spokojnie sobie w lodówce poczekała. Wszystkim smakowała;) Z czystym sumieniem polecam:) Smacznego:)

Źródło: Znalezione w Internecie.

Kategoria: Sałatki
Opublikowano: środa, 01 sierpień 2012 18:16
Magdalena
Odsłony: 2974