Artykuły

Lekka sałatka z jajkiem

Bardzo szybka i lekka sałatka, na wiosenno-letni dzień. Jako dodatek do obiadu lub samodzielny posiłek na kolację czy śniadanie. Smaczna i prosta. Polecam.

Składniki:

(na 3 porcje)

Wykonanie:

Sałatę myjemy i rwiemy na mniejsze kawałki. Układamy na talerzu. Na sałacie układamy ogórka pokrojonego w kosteczkę, pokrojone lub starte rzodkiewki oraz ćwiartki jajka. Możemy tą sałatkę zrobić w jednym wielkim naczyniu lub jak ja na trzech talerzach do podania bezpośrednio po przygotowaniu. Teraz przygotowujemy sos. Ząbek czosnku przeciskamy przez praskę lub drobno siekamy, wrzucamy do jogurtu, przyprawiamy solą i pieprzem. Chwilkę odczekamy, by sos się przegryzł, a następnie polewamy przygotowaną sałatkę i podajemy. Smacznego:)

Źródło: Eksperyment własny

Kategoria: Sałatki
Opublikowano: piątek, 11 maj 2012 22:10
Magdalena
Odsłony: 4372