Artykuły

Sałatka z rukolą, fetą i pieczarkami

Bardzo smaczna i szybka sałatka. Odkąd odkryłam rukolę, próbuję przeróżne kombinacje z tym rodzajem „sałaty” ( wg Wikipedi należy do rodziny kapustowatych:)), bo bardzo mi smakuje Ma wyrazisty smak, wystarczy kilka składników i mamy pyszna sałatkę:)

Składniki (na 2 porcje):

Wykonanie:


Rukolę myjemy, suszymy i rwiemy na kawałki. Pieczarki smażymy na małej ilości oleju, przyprawiamy ulubionymi przyprawami (u mnie zioła prowansalskie lub przyprawa włoska), lub minimalistycznie pieprzem i solą:) Fetę kroimy w kostkę. A teraz przygotowujemy dresing.

Składniki dressingu:

Wszystkie składniki mieszamydodajemy do rukoli i znow mieszamy. Wykładamy na talerz, na rukolę kładziemy pieczarki i fetę:) Smacznego:)


Źródło inspiracji

Kategoria: Sałatki
Opublikowano: czwartek, 26 styczeń 2012 21:12
Magdalena
Odsłony: 3317