Prosta, smaczna, efektowna sałatka warstwowa. Lubię sałatki warstwowe nie tylko za efekt wizualny, ale również za prostotę wykonania :) I można dowolnie komponować składniki :) Tym razem w roli głównej tuńczyk i papryka, a feta podkreśla i podkręca smaki wraz z sosem czosnkowym :) Taka propozycja na Wielkanoc i nie tylko :)

Składniki:
Wykonanie:
Tuńczyka odsączamy z sosu i rozdrabniamy widelcem, kukurydzę odsączamy. Jajka na twardo obieramy ze skorupek, siekamy je drobno. Ser fetę kroimy w kostkę. Paprykę również kroimy w kostkę. Jogurt doprawiamy solą, pieprzem i wrzucamy dwa ząbki czosnku oraz posiekany koperek.
W szklanej misie układamy warstwami: posiekane jajka, następnie pokrojoną w kostkę paprykę, na nią wlewamy sos czosnkowo-koperkowy, na nim układamy odsączony tuńczyk, następnie kukurydzę. Na wierzch wykładamy pokrojoną w kostkę fetę i posypujemy garścią uprażonych uprzednio płatków migdałowych. Schładzamy w lodówce. Smacznego :)


Źródło: Przepis własny :)