Artykuły

Sałatka warstwowa z tuńczykiem

Lekka, szybka warstwowa sałatka z tuńczykiem z sosem podobnym do sosu tysiąca wysp. Smaczna i prosta, może zagości u Was na wielkanocnym stole? :)

Składniki:

Wykonanie:

Tuńczyka wyjmujemy z oleju i rozdrabniamy widelcem, kukurydzę osączamy. Jajka na twardo obieramy ze skorupek, oddzielamy żółtka od białek, siekamy je drobno i wkładamy do oddzielnych miseczek. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach. Siekamy szczypior (jeśli dodajemy), mieszamy majonez z keczupem, doprawiamy solą, pieprzem i chili.
W szklanej misie układamy warstwami: połowę żółtego sera, posiekane białko, połowę sosu majonezowo-keczupowego, szczypior (jeśli dajemy), tuńczyka, resztę sosu majonezowo-keczupowego, resztę sera, posiekane żółtka i kukurydzę. Smacznego :)

Źródło

Kategoria: Sałatki
Opublikowano: piątek, 23 marzec 2018 20:38
Magdalena
Odsłony: 2639