Lekka sałatka z letnimi warzywami i rybą wędzoną, bardzo dobre połączenie. Naprawdę mi przypadła do gustu. Lekki sos cytrynowo-miodowo-jogurtowy świetnie się z nią komponuje. Propozycja na kolację :) Zamiast rukoli i roszponki użyłam mix sałat. I najważniejsze nie jest czasochłonna, przygotujemy ją w kilka minut :)
Składniki:
Sos:
Wykonanie:
Makrele obieramy ze skóry, oczyszczamy z ości, dzielimy na kawałki. Pomidorki myjemy, osuszamy, kroimy na połówki. Ogórka myjemy, osuszamy, kroimy w plasterki,. Rukolę i roszponkę opłukujemy i osączamy.W salaterce mieszamy rukolę, roszponkę, pomidorki i ogórka, dodajemy kawałki makreli. Sałatkę oprószamy kolorowym pieprzem i polewamy sosem z jogurtu, soku z cytryny i miodu. Smacznego :)
Źródło: „Bądź Fit”, Wydawnictwo Olesiejuk