Artykuły

Sałatka z selera naciowego po "meksykańsku"

Dawno nie robiłam tego rodzaju sałatek, tym bardziej z selerem naciowym :) Nadszedł czas wypróbować nowy przepis :) Ciekawa sałatka o oryginalnym smaku – połączenie słonego i słodkiego, ja nieco zmodyfikowałam, ale nieznacznie. Prosta i szybka do przygotowania.

Składniki:

Wykonanie:

Selera kroimy w piórka. Kukurydzę i fasolę odcedzamy na sicie (fasolę przepłukujemy na sicie wodą). Żurawinę na moment zalewamy gorącą wodą, po czym odcedzamy. Jabłka, obrane ze skórki, kroimy w kostkę. Wszystkie składniki wkładamy do miski, przyprawiamy solą, pieprzem, ostrą papryką i łączymy z mieszanką jogurtu i majonezu. Smacznego :)

Źródło

Kategoria: Sałatki
Opublikowano: niedziela, 11 październik 2015 18:59
Magdalena
Odsłony: 3487