Gościmy

Odwiedza nas 85 gości oraz 0 użytkowników.

Od Autora

Bardzo dziękuję za wszystkie pozostawione komentarze:) Będzie mi bardzo miło, jeśli będziecie dzielić się Waszymi uwagami i opiniami o wypróbowanych przepisach:)

Artykuły

Lekka sałatka z jajkiem

Bardzo szybka i lekka sałatka, na wiosenno-letni dzień. Jako dodatek do obiadu lub samodzielny posiłek na kolację czy śniadanie. Smaczna i prosta. Polecam.

Składniki:

(na 3 porcje)

  • sałata masłowa (ok. pół główki)
  • ½ świeżego ogórka
  • kilka rzodkiewek
  • 3 ugotowane jajka
  • jogurt naturalny (mały kubeczek)
  • ząbek czosnku
  • sól, pieprz

Wykonanie:

Sałatę myjemy i rwiemy na mniejsze kawałki. Układamy na talerzu. Na sałacie układamy ogórka pokrojonego w kosteczkę, pokrojone lub starte rzodkiewki oraz ćwiartki jajka. Możemy tą sałatkę zrobić w jednym wielkim naczyniu lub jak ja na trzech talerzach do podania bezpośrednio po przygotowaniu. Teraz przygotowujemy sos. Ząbek czosnku przeciskamy przez praskę lub drobno siekamy, wrzucamy do jogurtu, przyprawiamy solą i pieprzem. Chwilkę odczekamy, by sos się przegryzł, a następnie polewamy przygotowaną sałatkę i podajemy. Smacznego:)

Źródło: Eksperyment własny

Prawa Autorskie i informacje o cookies

Prawa autorskie zastrzeżone. Wszystkie zdjęcia są moją własnością. Nie wyrażam zgody na ich kopiowanie i umieszczanie na innych stronach internetowych lub w publikacjach drukowanych.

Strona wykorzystuje ciasteczka w celu analizy możliwości optymalizacji jej dostępności. NIE są zbierane dane w celach marketingowych, jak również nie śledzimy naszych gości. Jeśli nie zgadzasz się na ewentualne ciasteczka to możesz wyłączyć ich obsługę w przeglądarce lub opuść tę stronę (pozostanie na niej będzie traktowane jako wyrażenie zgody na wykorzystywanie mechanizmu ciasteczek)

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
// FB
facebook