Artykuły

Kolorowa surówka z czerwonej i białej kapusty

Nie przepadam za sałatkami na słodko, z dodatkiem ananasów i innych owoców, tutaj też się zastanawiałam jak może smakować surówka z rodzynkami i morelami. Byłam nastawiona sceptycznie, ale korciło mnie, by jej spróbować i zaryzykowałam. Szczerze powiedziawszy, aż się zdziwiłam, bo jednak mi smakowała, mimo, że na słodko ;)

Składniki:

Wykonanie:

Kapustę drobno szatkujemy, solimy i odstawiamy. Morele drobno kroimy.

Do miski wlewamy sok z cytryny, dodajemy cukier, sól, pieprz, zmiażdżony czosnek, drobno pokrojoną pietruszkę oraz koperek. Powoli wlewamy oliwę, cały czas mieszając. Kapustę mieszamy z sosem, rodzynkami i morelami. Odstawiamy na pół godziny. Podajemy jako dodatek do obiadu lub samodzielnie :) Smacznego :)

Źródło

Kategoria: Dodatki obiadowe
Opublikowano: piątek, 14 listopad 2014 18:18
Magdalena
Odsłony: 2695