Artykuły

Fasolka szparagowa ze słonecznikiem i sezamem

Kolejny wariant fasolki szparagowej. Tym razem ze słonecznikiem i sezamem. Dodałam również czosnek. Ciekawy i smaczny dodatek do letniego obiadku.

Składniki:

Wykonanie:

Jeżeli chodzi o ilość to jak zwykle proponuję dostosować do ilości głodomorów:) Fasolka może być mrożona (wcześniej ugotowana) lub pasteryzowana. Ja użyłam świeżej, którą ugotowałam w lekko osolonej wodzie. Na patelni z oliwą rumienimy bułkę tartą i posiekany słonecznik. Dodajemy sezam i odsączoną fasolkę. Podgrzewamy i mieszamy starannie (w razie potrzeby doprawiamy solą) . Podajemy jako dodatek do obiadu lub jako przekąskę . Smacznego:)

 

Źródło

Kategoria: Dodatki obiadowe
Opublikowano: czwartek, 26 lipiec 2012 19:26
Magdalena
Odsłony: 3540