Artykuły
Fasolka szparagowa ze słonecznikiem i sezamem
Kolejny wariant fasolki szparagowej. Tym razem ze słonecznikiem i sezamem. Dodałam również czosnek. Ciekawy i smaczny dodatek do letniego obiadku.

Składniki:
- fasolka szparagowa
- słonecznik łuskany
- ziarno sezamu
- bułka tarta(wystarczy tylko 1 łyżka )
- oliwa do smażenia
Wykonanie:
Jeżeli chodzi o ilość to jak zwykle proponuję dostosować do ilości głodomorów:) Fasolka może być mrożona (wcześniej ugotowana) lub pasteryzowana. Ja użyłam świeżej, którą ugotowałam w lekko osolonej wodzie. Na patelni z oliwą rumienimy bułkę tartą i posiekany słonecznik. Dodajemy sezam i odsączoną fasolkę. Podgrzewamy i mieszamy starannie (w razie potrzeby doprawiamy solą) . Podajemy jako dodatek do obiadu lub jako przekąskę . Smacznego:)

- Szczegóły
- Kategoria: Dodatki obiadowe
- Opublikowano: czwartek, 26 lipiec 2012 19:26
- Magdalena
- Odsłony: 3539
