Deser truskawkowo-czereśniowy

Nie przepis, a propozycja podania. Tradycyjnie objadam się w sezonie truskawkowym truskawkami z bitą śmietaną. Ale można przecież podać w innej postaci niż pucharkach. Taki szybki i efektowny deser dla ewentualnych niespodziewanych gości;) 

Składniki:

Wykonanie:

Truskawki myjemy, szypułkujemy i kroimy w ósemki. Czereśnie myjemy i usuwamy pestki, dzielimy na połówki. Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno dodając pod koniec ubijania cukier waniliowy.  Do wafelkowych miseczek nakładamy szprycą  śmietanę, dekorujemy truskawkami, czereśniami i miętą. Posypujemy migdałami i podajemy od razu:) Po dłuższym czasie wafelki miękną, ale moje nie zdążyły, poszły od razu:) Smacznego:)

Źródło: Eksperyment własny:)

 

 

Kategoria: Desery
Opublikowano: środa, 26 czerwiec 2013 20:11
Magdalena
Odsłony: 2655