Szaszłyczki owocowe pod śniegiem

Szaszłyki owocowe polane miodem i przykryte kokosową pierzynką:)  Można użyć dowolnych owoców w różnych proporcjach. U mnie zamiast nektarynek były mandarynki, winogron akurat nie miałam, ale jak wspomniałam owoce mogę być przeróżne, ważne, by było kolorowo:) Ja robiłam z dużo mniejszych niż poniższe proporcji, a wyszło mi dwa talerze dużych szaszłyków.

Składniki:

(8 porcji)

Wykonanie:

Wszystkie owoce myjemy i suszymy. Banany obieramy i kroimy w plasterki, kiwi również obieramy i kroimy w kostkę, u mnie raczej półplasterki. Nektarynki, gruszki kroimy w kostkę, ze śliwek usuwamy pestki i kroimy w kostkę. Na średniej długości wykałaczki nadziewamy owoce, tak by koło siebie znalazły się owoce w różnym kolorze. Smarujemy szaszłyki miodem i posypujemy wiórkami kokosowymi. Smacznego:)

Źródło: Wydawnictwo Rossa „Świąteczny stół”.

Kategoria: Desery
Opublikowano: poniedziałek, 04 luty 2013 17:33
Magdalena
Odsłony: 2586