To moja improwizacja:) Szybki i smaczny deser kawowy. Na pewno nie jest lekki i z pewnością kaloryczny, ale czasem można sobie pozwolić na chwilkę zapomnienia:) Jeżeli chcecie podawać od razu mozna pominąć smietan-fix, konsystencja będzie inna, bardziej kremowa, ta wygląda jak ptasie mleczko:)

Składniki:
Warstwa kawowa:
Warstwa śmietankowa
Dodatkowo:

Wykonanie:
Zaczynamy od warstwy kawowej. Śmietanę razem z cukrem, kawą, likierem i śmietan-fixem, ubijamy tylko do połączenia składników. Ilość cukru należy regulować do smaku. Gotową masę nakładamy do pucharków. Posypujemy rozkruszonym wafelkiem, tworząc kolejną warstwę. Przechodzimy do warstwy śmietankowej. Śmietanę kremówkę, wraz z cukrem i śmietan-fixem ubijamy tylko do połączenia składników i nakładamy do pucharków. Dekorujemy wafelkami i czekoladą. Schładzamy w lodówce. Można podawać od razu, ale warto schłodzić chociaż pół godzinki, żeby warstwy zastygły. Mi wystarczyło na trzy desery. Smacznego:)

Źródło: Eksperyment własny:)