Crumble z malinami

Mój ulubiony i ekspresowy deser, który można zrobić o każdej porze roku, wykorzystując sezonowe owoce;) Tym razem wpadły mi w ręce malinki i już po chwili z piekarnika  unosił się aromat waniliowej kruszonki :) Uwielbiam ten deser, zwłaszcza że przygotowuje się go ekspresowo :) I do tego kruszonka, którą ubóstwiam :) Zdecydowanie polecam :)

Składniki:

(na 8 małych kokilek)

Wykonanie:

Owoce myjemy, osuszamy. Zasypujemy cukrem, delikatnie mieszamy. Rozkładamy je do małych naczynek do zapiekania (można też do jednego większego). Przygotowujemy kruszonkę: Wszystkie składniki wyrabiamy między palcami. Maliny posypujemy kruszonką. Pieczemy przez 15-20 minut w temp. 200 stopni. Aż kruszonka się zarumieni :) Jeśli maliny są kwaśne można dodatkowo posypać cukrem pudrem. Można podawać z lodami czy bitą śmietaną, dla nas najlepsze są bez niczego :) Kruszonka i owoce to jest to :) Smacznego :)

Źródło: Na podstawie tego przepisu

Kategoria: Desery
Opublikowano: wtorek, 29 sierpień 2017 19:42
Magdalena
Odsłony: 2345