Gofry – lekkie i chrupiące

Niedawno nabyłam gofrownicę, więc od jakiegoś czasu dosyć często pojawiają się u mnie gofry :) Ja oczywiście najbardziej lubię z bitą śmietaną i owocami, ale równie smaczne są z cukrem pudrem :)

Składniki:

Wykonanie:

Rozgrzewamy gofrownicę.

Wszystkie składniki oprócz białek miksujemy na gładką masę. Białka ubijamy na sztywną pianę i bardzo delikatnie mieszamy z ciastem. Pieczemy w gofrownicy przez około 2 - 3 minuty, moje dłużej się piekły, kwestia mocy gofrownicy, pieczemy do uzyskania rumianego koloru. Studzimy na kratce. Podajemy z bitą śmietaną lub ulubionymi dodatkami. Smacznego :)

Źródło

Kategoria: Desery
Opublikowano: środa, 05 lipiec 2017 22:37
Magdalena
Odsłony: 2301