Cytrynowe trufle twarogowe

Pierwszy raz robiłam trufelki z twarożku. Ciekawy smak, twarożek połączony z cytryną oblany gorzką czekoladą. Smaczne, chociaż mnie specjalnie nie ujęły, ale to kwestia gustu. Warto wypróbować i się przekonać:)

Składniki:

Wykonanie:

Twaróg mielimy w blenderze na kremową konsystencję. Dodajemy cukier waniliowy, skórkę i sok z cytryny oraz zmielone płatki, ucieramy łyżką i schładzamy. Ze schłodzonej masy lepimy nieduże kuleczki. Schładzamy.

Czekoladę rozpuszczamy w mikrofali lub kąpieli wodnej. Lekko studzimy. Kulki obtaczamy dokładnie w czekoladzie. Gotowe układamy na folii spożywczej. Wstawiamy do lodówki na godzinę.  Przechowujemy w lodówce. Smacznego :)

Źródło

Kategoria: Pralinki, Trufelki, Czekoladki
Opublikowano: środa, 27 listopad 2013 18:15
Magdalena
Odsłony: 4135