Dwukolorowe czekoladki z masłem orzechowym

Uwielbiam takie eksperymenty, zwłaszcza z masłem orzechowym:) Mniam. Bardzo, ale to bardzo proste do przygotowania, naprawdę efektowne i ten smak. Mhmmm. Po prostu rozpływają się w ustach. Z uwagi na dużą ilość białej czekolady dla kontrastu dodana jest gorzka, jak ktoś preferuje mleczną też oczywiście może być, chociaż nie wiem czy to już nie za dużo słodyczy;) Zdecydowanie polecam.

Składniki:

Wykonanie:

Obie czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej, każdą osobno i studzimy. Do białej dodajemy masło orzechowe i dokładnie mieszamy. Czekolady nakładamy na blaszkę (20- x 30 cm) na zmianę. Raz łyżka białej, raz czarnej. A następnie patyczkiem do szaszłyków, wykałaczką robimy zawijasy, zakrętasy i pętelki:) Odstawiamy do stężenia, ale nie do lodówki, na minimum 2 godziny. Kroimy w kosteczki. Smacznego:)

Źródło: Forum Cincin

Kategoria: Pralinki, Trufelki, Czekoladki
Opublikowano: sobota, 09 luty 2013 15:04
Magdalena
Odsłony: 2480