Chrupiące czekoladki:)

Czekoladki były przeznaczone dla smakoszy małoletnich, więc nie mogłam za bardzo kombinować ze smakami, bo „najlepsza czekoladka jest po prostu czekoladowa”;) Wszelkie smaki i nadzienia są niemile widziane;) Poza ciekawymi kształtami, postanowiłam więc urozmaicić czekoladki w chrupiące płatki czekoladowe i kolorowe cukiereczki:)

Składniki:

Wykonanie:

Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Przelewamy do wybranej foremki do połowy wysokości, wkładamy po 2-3 kuleczki płatków, w zależności od wielkości foremki, zalewamy resztą czekolady i posypujemy kolorowymi cukierkami. Następnie wstawiamy do lodówki. Jak zastygnie wyciągamy z foremek. Smacznego:)

Źródło: Eksperyment własny:)

Kategoria: Pralinki, Trufelki, Czekoladki
Opublikowano: środa, 05 wrzesień 2012 18:49
Magdalena
Odsłony: 2442