Trufelki kokosowe i rumowe

Pralinki smakiem przypominające tzw. ziemniaczki :)

Składniki:

Wykonanie:

Herbatniki mielimy lub rozdrabniamy mikserem na proszek. Jak nie mamy takiej możliwości, można nawet wałkiem zmiażdżyć J Dodajemy masło, cukier puder, śmietanę i ucieramy. Powstałą masę dzielimy na 2 części. Do jednej dodajemy kakao i aromat rumowy, do drugiej wiórki kokosowe (150 g) i aromat waniliowy. Łyżeczką nabieramy porcje masy, formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego i obtaczamy w kokosie. Schłodzimy w lodówce.

Trufelki kokosowe można formować w kulki od razu, rumowe będą musiały stężeć w lodówce około 2 godzin, sami wyczujecie ten moment.

Smacznego :)

Źródło

Kategoria: Pralinki, Trufelki, Czekoladki
Opublikowano: wtorek, 06 grudzień 2011 22:41
Magdalena
Odsłony: 2271