Trufelki z digestive

Jeśli macie ochotę na słodkie co nieco, możecie przygotować te słodkie trufelki. Czas przygotowania jest bardzo krótki, co najwyżej czekamy aż masa się schłodzi. Najważniejsze, by użyte do nich ciastka nie były zbyt słodkie, wtedy kulki mogą nas zasłodzić;)


Składniki:

na ok 36 trufelków

 Wykonanie:

W naczyniu mieszamy pokruszone ciastka, mleko skondensowane i kakao. Wstawiamy do lodówki na dobrą chwilę, by masa stężała i można było formować kulki (jeśli masa po długim przebywaniu w lodówce będzie nadal zbyt rzadka - można dodać więcej ciastek ). Po tym czasie masę trufelkową wyjmujemy z lodówki, formujemy trufelki, obtaczamy je w wiórkach kokosowych. Ja dodatkowo obtaczałam w mleku w proszku. Przechowujemy w lodówce. Smacznego :)

Źródło

Kategoria: Pralinki, Trufelki, Czekoladki
Opublikowano: piątek, 17 marzec 2017 23:43
Magdalena
Odsłony: 2165