Słodkie wafle z masłem orzechowym

Gdy nie mamy czasu na przygotowywanie kremów, albo po prostu chęci, a jednak deser do kawy by się przydał, wtedy można przygotować takie błyskawiczne wafle :) Warto mieć w domu w zapasach puszkę z kajmakiem i masło orzechowe (np. domowe) :) Wafle robi się ekspresowo, nie trzeba czekać, aż masa zastygnie, są gotowe do jedzenia zaraz po przełożeniu. I najważniejsze są pyszne, słodka masa kajmakowa i lekko słone masło orzechowe idealnie do siebie pasują :) Mi przypadły do gustu :) Nie podaję proporcji masła i kajmaku, bo to zależy od rodzaju wafla jaki kupicie (okrągły/kwadratowy) i ile warstw złożycie. Na pewno jedna puszka kajmaku i słoiczek masła orzechowego wystarczy, a może nawet coś zostanie :)

Składniki:

Wykonanie:

Jedną warstwę wafli smarujemy masą kajmakową. Na kolejną warstwę nakładamy masło orzechowe. I tak na zmianę. Możemy również na jednej warstwie zmieszać obie masy. Ilość warstw wedle uznania. Dzięki połączeniu słodkiej masy kajmakowej z lekko słonym masłem orzechowym wafle nie są mdłe. Są pyszne :) Smacznego :)

Źródło

Kategoria: Smakołyki bez pieczenia
Opublikowano: niedziela, 29 listopad 2020 13:10
Magdalena
Odsłony: 1659