Artykuły

Sznycle z indyka w zielonej panierce

Sznycelki z indyka w panierce z pietruszki i koperku, czyli zielono na talerzu:) Proste, szybkie i smaczne. Na niedzielny obiadek sprawdza się idealnie:) zresztą nie tylko na niedzielny:)

Składniki:

Wykonanie:

Pietruszkę i koperek myjemy i siekamy. Do szerokiej miski wlewamy olej, sos sojowy, sól (niekoniecznie), przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku, trochę pieprzu. Mieszamy dokładnie, dodajemy zieleninę i wkładamy mięso. Najlepiej rękoma dokładnie nacierać mięso powstałą marynatą, odstawiamy na dłuższą  chwilę i smażymy na silnie rozgrzanej patelni około 5-7 minut z każdej strony, przed podaniem posypujemy pieprzem. Smacznego:)

Źródło

Kategoria: Pomysł na indyka
Opublikowano: niedziela, 09 marzec 2014 16:32
Magdalena
Odsłony: 2840