Artykuły

Gulasz z indyka

Pomysł na to danie zaczerpnęłam z gulaszu wieprzowego, ale akurat miałam pierś z indyka, więc postanowiłam ją wykorzystać.

Składniki (na 2 porcje):

Wykonanie:

Mięso kroimy w paseczki długości 2-3 cm. Solimy i pieprzymy, obtaczamy w mące. Przesmażamy na patelni ze wszystkich stron. Dodajemy czosnek (i cebulę jeśli używamy), chwilkę smażymy. Dorzucamy warzywa - fasolę szparagową, paprykę, kukurydzę, fasolę czerwoną. Podlewamy bulionem i dusimy około 20 minut pod przykryciem na małym ogniu. Doprawiamy solą, pieprzem, papryką w proszku. Sos możemy zagęścić odrobiną mąki. Podajemy np. z ryżem. Smacznego:)

Źródło inspiracji

Kategoria: Pomysł na indyka
Opublikowano: wtorek, 06 marzec 2012 22:07
Magdalena
Odsłony: 3146