Artykuły

Zapiekanka z indykiem, pieczarkami i papryką

Smaczna zapiekanka z ryżem, indykiem i warzywami. Prosty sposób na obiad lub kolację. Zapiekankę można podać samodzielnie lub w towarzystwie lekkiej sałatki :)

Składniki:

Wykonanie:

Indyka myjemy, kroimy w paski i przyprawiamy. Pieczarki myjemy i kroimy w paski. Cebule obieramy, myjemy i szatkujemy w piórka. Ja pominęłam cebulę. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy mięso i smażymy do zrumienienia, następnie dodajemy cebulę (pominęłam), paprykę i pieczarki. Smażymy 4-5 minut.

Śmietanę, jajka, natkę, starty ser i przyprawy łączymy. Warzywa mieszamy z ryżem. W naczyniu żaroodpornym układamy mięso z warzywami i polewamy sosem. Zapiekamy 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 st. C. Smacznego :)

Źródło: „Zapiekanki, Tarty, omlety, frittaty”, Wydawnictwo SBM

Kategoria: Pomysł na indyka
Opublikowano: środa, 04 kwiecień 2018 20:13
Magdalena
Odsłony: 3038