Artykuły

Indyk w sosie szpinakowym

Prosty i smaczny obiad z udziałem piersi z indyka i świeżego szpinaku. Lubię połączenie tego delikatnego mięska z sosem szpinakowym. Smaczne, proste i szybkie do przygotowania. Sprawdzi się na posiłek w tygodniu, jak również na weekendowy rodzinny obiad :)

Składniki:

(na ok. 2-3 porcje)

Wykonanie:

Indyka, myjemy osuszamy i kroimy w plastry. Wrzucamy do gorącego bulionu i gotujemy indyka do miękkości (u mnie 20-25 min).

Na patelni podsmażamy czosnek na maśle, dodajemy szpinak, jak zwiędnie tj. zmniejszy swoja objętość dodajemy mascarpone, możemy dodać ewentualnie trochę bulionu, aby sosu było więcej. Dorzucamy miękkie mięso i chwilkę razem dusimy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Można dolać śmietanki 30% jeśli mamy. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego :)


Przepis własny:)

 

Kategoria: Pomysł na indyka
Opublikowano: wtorek, 25 kwiecień 2017 20:48
Magdalena
Odsłony: 3162