Artykuły

Kotlety z indyka w wiórkach kokosowych

Ciekawa propozycja na weekendowy obiad. Delikatne mięsko z indyka w panierce kokosowej. Ciekawe połączenie smaków i aromatyczna panierka :) Nam przypadły do gustu.

 

Składniki:

Wykonanie:

Mięso płuczemy, suszymy, wykrawamy 4 plastry. Każdy rozbijamy, skrapiamy sokiem z cytryny posypujemy imbirem z obu stron i wstawiamy na około 40 min do lodówki.

Oczyszczony por kroimy w krążki. Ja pominęłam por. Z papryki usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę. Wykorzystałam słodką paprykę a na koniec doprawiłam chili w proszku. Por i paprykę posypujemy solą i pieprzem i smażymy na maśle.

Rozbite kotlety solimy, maczamy w mleku, starannie obtaczamy w kokosie. Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek, wkładamy kotlety i smażymy z obu stron na złoty kolor. Pod koniec smażenia na każdym układamy porcję usmażonych warzyw, przykrywamy patelnię i jeszcze chwilę ogrzewamy.

Podajemy z ziemniakami gotowanymi lub innymi ulubionymi dodatkami. Smacznego :)

 

Źródło: „365 obiadów”, Wydawnictwo Publikat

 

Kategoria: Pomysł na indyka
Opublikowano: piątek, 11 listopad 2016 14:51
Magdalena
Odsłony: 2624