Artykuły

Pierś indyka w sosie musztardowo-chrzanowym

Propozycja na niedzielny obiad. Proste, szybkie i smaczne danie z indyka. Delikatna i soczysta pierś w sosie musztardowo-chrzanowym.

Składniki:

(dla 2 osób)

Wykonanie:

Przygotowujemy sos. W misce dokładnie mieszamy chrzan, musztardę, jogurt i sok z cytryny. Pierś kroimy w poprzek na cienkie plasterki. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Zanurzamy paski mięsa w przygotowanym sosie, dokładnie mieszamy i marynujemy przez 15 minut (lub całą noc, jeżeli mamy na to czas). Cebulę szatkujemy i szklimy na łyżce masła, doprawiamy vegetą - proponuję domową. Do cebuli dorzucamy mięso z indyka. Smażymy przez około 3 minuty, ciągle mieszając. Dolewamy wodę, tak aby powstał sos. Przykrywamy patelnię i dusimy przez 10-15 minut, lub do momentu gdy mięso będzie ugotowane i miękkie. Serwujemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego:)

Źródło

Kategoria: Pomysł na indyka
Opublikowano: sobota, 11 kwiecień 2015 19:09
Magdalena
Odsłony: 6368