Artykuły

Tarta z brokułami i selerem naciowym na cieście francuskim

Jeśli szukacie propozycji na szybki obiad, lub ciepłą kolację proponuję prostą tartę z brokułami i selerem naciowym. Nam przypadła do gustu, bardzo smaczna i do tego szybka w przygotowaniu.

Składniki:

Wykonanie:

Piekarnik nagrzewamy na 200 stopni. Tortownicę/formę na tartę wykładamy papierem do pieczenia lub smarujemy tłuszczem. Ciasto rozkładamy na tortownicy i wykładamy troszkę na brzegi. Ciasto pieczemy 10 min. Brokuły i seler naciowy gotujemy na parze. Lekko ugotowany seler naciowy wyjmujemy z garnka, drobno kroimy i podsmażamy na patelni. Do selera dodajemy wszystkie przyprawy. Jajka wbijamy do miski, mieszamy i dodajemy śmietanę. Dobrze mieszamy. Na ciasto francuskie wykładamy brokuły oraz seler i zalewamy jajkami ze śmietaną. Pieczemy ok 30 min. Smacznego :)

Źródło

Kategoria: Pizze i tarty
Opublikowano: poniedziałek, 12 maj 2014 19:20
Magdalena
Odsłony: 3727