Artykuły

Francuska tarta z kurczakiem curry, brokułem i mozzarellą

Szybki i smaczny obiadek, tzn. u mnie ta tarta stanowiła obiadek, może być równie dobrze przekąską czy kolacją. Wszystko, co lubię, kurczak, ciasto francuskie i brokuły. Bardzo szybkie w przygotowaniu, tylko kwestia usmażenia kurczaka, a potem już się samo piecze:)

Składniki:

 

Wykonanie:

Piersi kroimy w kostkę, mieszamy z curry, solą i pieprzem. Odstawiamy na około pół godziny, a następnie podsmażamy mięso na oliwie, aż lekko się zrumieni. Brokuła obgotowujemy w osolonej wodzie nie dłużej niż 2 minuty i dzielimy na mniejsze kawałki. Mozzarellę ścieramy na grubych oczkach tarki lub kroimy w drobną kostkę.

Płat ciasta francuskiego zwijamy po bokach tworząc rulonik ( jak na pierwszym zdjęciu). Na cieście układamy ser, mięso i brokuła. Posypujemy oregano. Tartę wstawiamy do nagrzanego do 190 stopni piekarnika i pieczemy ok. 30 minut (aż ciasto się zarumieni). Można podawać np. z sosem czosnkowym, ja podałam z sałatką ze szpinaku. Smacznego :) 

 

 Źródło

Kategoria: Pizze i tarty
Opublikowano: środa, 07 listopad 2012 21:49
Magdalena
Odsłony: 4676