Artykuły

Tarta z salami i roszponką

Od dłuższego czasu chodziła za mną tarta na słono, ale jakoś nie mogłam się przekonać, właściwie nie wiem czemu:) Ale w końcu zaryzykowałam i warto było:) Teraz na pewno częściej będę wypróbowywać inne tarty:) Bardzo dobra tarta, najlepsza na ciepło:)

Składniki:

Ciasto

Nadzienie:

Wykonanie:

Składniki ciasta zagniatamy. Wykładamy je do formy na tartę i nakłuwamy widelcem. Ja się mocno namęczyłam z tym ciastem, nie wiem czemu, bardzo ciężko się wałkowało. Następnym razem spróbuję z innego przepisu. Można podpiec wcześniej, ale nie jest to konieczne. Kiedy jest gotowe, zaczynamy nakładać dodatki. W pierwszej kolejności roszponka. Następnie podsmażony na patelni czosnek i salami, doprawione solą i pieprzem. Ja do tarty dodałam również pieczarki, podsmażone wcześniej na patelni. Na koniec zalewamy naszą tartę śmietaną wymieszaną z jajkami. Pieczemy w 180 stopniach (termoobieg), do momentu, aż śmietana się zetnie i zrumieni. Smacznego:)

Źródło inspiracji

Kategoria: Pizze i tarty
Opublikowano: środa, 14 marzec 2012 20:37
Magdalena
Odsłony: 4358